Bridgestone      
Continental
Duro Tires
General Tires
Gislaved däck
Goodyear
Hankook 
Maxxis 
 Michelin
 Nokian
 Pirelli

Sommardäck

Hos oss på DBC kan du köpa allt från lågprisdäck till riktiga racingdäck. Vi epresentarar alla de stora märkena för att kunna erbjuda det bästa och säkraste alternativet för dig. Några är bättre på vattenevakuering, andra är tystare – titta in hos tillverkarna här till vänster och se vad som passar, eller låt oss välja efter att vi diskuterat vilka krav och förutsättningar du har. Ring så löser vi det!

Om du vill byta till en annan dimension är det viktigt att räkna ut vad som passar. Om du t.ex. vill ha ett däck med större omkrets än original får du se till att däckprofilen är lägre. Du hittar en omvandlingstabell här.

Det är fullt lagligt att byta däckdimensin, bara du har Vägverkets föreskrifter i åtanke. Det du måste tänka på är att hjul och däck har fritt utrymme vid fjädringsrörelser samt att hjul och däck täcks av fordonets ursprungliga stänkskydd (stänkskärm). För personbil och motorcykel gäller dessutom att hjul och däck går fritt vid fulla manöverrörelser samt att hastighetsmätaren uppfyller föreskrivna krav.